Ця стаття – продовження традиційної рубрики «Як це працює в кондиціонері», в якій ми розповідаємо про технології, що використовуються в кондиціонерах.

Сьогодні у нас на розгляді – технології захисту теплообмінників BlueFin та GoldenFin.

В процесі роботи кондиціонера теплообмінник зазнає впливу низьких та високих температур, і пов’язаного з цим осідання на ньому вологи. Це, в свою чергу, здатне викликати корозію теплообмінника.

Щоб запобігти корозії теплообмінника, інженери знайшли рішення – вкривати теплообмінники зовнішнього та внутрішнього блоків тонким шаром спеціального захисного покриття.

Це покриття:

  • ефективно захищає від корозії;
  • не заважає теплообміну. Адже якщо для захисту від корозії теплообмінник пофарбувати, його здатність до теплообміну різко впаде, а енергоспоживання – навпаки, зросте;
  • не призводить до значного здорожчання кондиціонера. Кращі матеріали для теплообмвнника – мідь та алюміній. Кращий матеріал для теплообмінника – мідь, але мідь є дороговартісним матеріалом, і кондиціонер з мідним теплообміннкиом мав би значну ціну. Алюмінієвий теплообмінник дешевший, але боїться корозії. Завдяки антикорозійному покриттю, в кондиціонерах використовують недорогі алюмінієві теплообмінники, вкриті надтонким шаром захисного покриття, що значно збільшує термін їх використання.
Покриття теплообмінника BlueFin
Покриття теплообмінника BlueFin

Два основних типи покриттів, які використовуються у кондиціонерах – це BlueFin та GoldenFin.

Покриттям BlueFin вкривають внутрішні теплообмінники, воно може мати блакитний або синій колір (чому так і називається) або бути взагалі безколірним.

Теплообмінники зовнішніх блоків мають більше навантаження , тому вкриваються більш потужним покриттям GoldenFin, яке має атоми золота у своєму складі і жовтий колір. Воно забезпечує кращий захист.

Таким чином, завдяки використанню антикорозійних покриттів різного типу, теплообмінники кондиціонерів надійно захищені від корозії та мають доступну ціну.

Покриття теплообмінника GoldenFin
Покриття теплообмінника GoldenFin

Зауважимо, що у всіх кондиціонерів марки «Midea», «Idea» та «IdeaPRO» наявні вказані покриття, що робить їх гарним вибором за критерієм «ціна-якість». Оглянути їх ви можете за посиланням у першому коментарі.

Компанія «ProClima» є авторизованою точкою продажу та авторизованим сервісним центром марок Midea, Idea та IdeaPRO, і надає на всю вказану продукцію розширену чесну гарантію на 5 років.

Залиште відповідь